De laadpas werkt niet bij de laadpaal thuis, wat nu?


Werkt de laadpas niet bij de laadpaal? Dit kan verschillende oorzaken hebben.


Wordt de laadpas gelezen?

Wordt de laadpas herkend door de laadpaal en hoor je een geluidssignaal als je deze voor de kaartlezer houdt?

  1. Zo niet, werkt de laadpas wel bij andere laadpalen? Als dit niet het geval is, kan de laadpas defect zijn. Neem contact op met de leverancier van de laadpas.
  2. Wordt de laadpas bij andere laadpalen wel gelezen, dan is mogelijk de kaartlezer van de laadpaal defect. Neem contact met ons op.

Laadpas wordt gelezen, maar laden start niet

Wordt de pas wel gelezen maar verschijnt een rood kruis op het scherm met de melding 'ongeldige kaart' of knippert het lampje van je laadpaal rood? De laadpas wordt niet geaccepteerd, het volgende kan aan de hand zijn:

  1. Is de laadpas net geactiveerd? Het kan ongeveer een dag duren voordat je nieuwe laadpas in de database staat en gebruikt kan worden;
  2. Heb je in je 'Mijn omgeving' ingesteld dat je laadpaal geen publieke laadpassen accepteert? Controleer dan of je jouw laadpas hebt toegevoegd. Je laadpaal is zo ingesteld dat deze alleen laadpassen accepteert die jij hebt ingesteld. Log in op je Mijn Omgeving om je laadpas toe te voegen;
  3. Wordt je laadpas ook niet geaccepteerd bij andere laadpalen? Mogelijk is je laadpas geblokkeerd, neem contact op met de leverancier van de laadpas.
  4. Er zijn veel verschillende leveranciers van laadpassen, echter worden niet alle laadpassen op alle laadpalen geaccepteerd. Kijk hier voor een overzicht van alle laadpassen die je kunt gebruiken op jouw laadpaal thuis.