Hoe koppel ik een laadpas in de Mijn Omgeving?

In de Mijn Omgeving kun je één of meerdere laadpassen toevoegen. 

Twee redenen om een laadpas te koppelen:

  • Je wilt gastgebruik uitschakelen. In de Mijn Omgeving is 'Sta publieke passen toe' standaard ingeschakeld. Je kunt dan met iedere pas op het laadpunt laden. Handig als bijvoorbeeld gasten bij jou komen laden. Wanneer je deze optie uitschakelt, moet je één of meerdere laadpassen toevoegen om te kunnen laden. 
  • Je wilt een privé elektrische auto laden. Om een laadsessie te starten heb je altijd een laadpas nodig. Rijd je privé een (tweede) elektrische auto? Om te voorkomen dat je een factuur krijgt van de laadpasleverancier, kun je een laadpas toevoegen met de verrekening 'voor eigen rekening'. Je betaalt de laadkosten dan direct via je eigen energierekening. Lees hieronder hoe je dit doet.

Het koppelen van een laadpas

Het koppelen werkt als volgt:

  • Vul het nummer van de laadpas in.
  • Vul de naam van de kaarthouder in.
  • Geef aan of de vergoeding voor eigen rekening is of via de laadpas zal verlopen. Voor eigen rekening betekent dat je de laadkosten via je eigen energierekening betaalt; deze laadkosten worden niet vergoed. Via laadpas betekent dat we de laadsessies bij de laadpasleverancier in rekening brengen en maandelijks aan jou vergoeden.